OsuusMetsän kuulumiset joulun alla

Tervehdys! Paljon on ehtinyt tapahtua OsuusMetsällä edellisen blogipostauksen jälkeen. Syksy on pitänyt meidät hallituslaiset tasaisessa työtahdissa ja osuuskunnan asioita on saatu vietyä eteenpäin. Tässä kuussa pidimme OsuusMetsän vaalikokouksen, jossa valittiin uusi hallitus seuraavalle kaudelle. Yllätys yllätys, tehtävissä jatkaa samat naamat kuin viime kaudella. Yhdessä samalla porukalla jatkamme myös ensi vuonna OsuusMetsän mission toteuttamista ja viemme firmaa eteenpäin. Tavoitteenamme on saada ensi vuonna uusia innokkaita jäseniä liittymään osuuskuntaan ja lisäksi tavoittelemme lisää hyviä yritysyhteistöitä.

Tällä hetkellä työn alla on työtehtäviä Suomen Sijoitusmetsien ja Suomen MetsätKuntoon -yrityksen kanssa. Nämä yritysyhteistyöt ovat olleet tähän mennessä hedelmällisiä ja olemme voineet näiden yhteistöiden avulla työllistää osuuskuntamme jäseniä. Suomen Sijoitusmetsät ovat antaneet meille tehtäväksi metsätilojen digitointia, joka tarkoittaa metsävaratietojen päivittämistä metsätietojärjestelmään. Suomen MetsätKuntoon -yrityksen kautta olemme päässeet tekemään metsätila-arviointeja, joissa käydään metsässä tarkastamassa metsätilojen kuviotietojen paikkansapitävyys. Tämä yritysyhteistyö ja edellä mainittu työtehtävä innoitti osuuskuntamme tekemään myös ensimmäisen laiteinvestoinnin! OsuusMetsällä on nyt käytössä Nikon ForestryPro II laseretäisyysmittari. Tämä etäisyysmittari mahdollistaa tila-arvioiden yhteydessä määritettävien puiden pituuksien mittaamisen vaivattomasti. Hankinta oli meille erittäin onnistunut ja hyödyllinen. Kokonaisuudessaan syksyn työkeikat alkaen Nyyrikin pakurin ymppäyksestä ovat sujuneet hyvin. Tästä on hyvä jatkaa ja viedä positiivisella asenteella hommaa eteenpäin!

Yrityshän ei toimi ilman rahoitusta, eli toiminnan pyörittämiseksi on jostain saatava pääomaa. Olemme olleet mukana Draft yrittäjyysohjelmassa, jonka avulla olemme saaneet hyviä vinkkejä ja neuvoja toiminnan viemiseksi eteenpäin. Kyseisestä yrittäjyysohjelmasta saamme myös pientä rahoitusta, joka tukee toimintaamme. Draft Program yrittäjyysohjelman pääidea on antaa rahoitusta ja menetelmiä, joiden avulla omaa yritystä voidaan kehittää. Rahoituksen saaminen perustuu suunniteltujen tavoitteiden saavuttamiseen, eli tulosta täytyy tehdä, jotta raha tipahtaa tilille. Draft ohjelma on tällä hetkillä käynnissä Itä-Suomen yliopistossa, Karelia ammattikorkeakoulussa, Riveriassa, Savonia-ammattikorkeakoulussa sekä Savon ammattiopistossa. Draft-palaverit ovat olleet hyödyllisiä meille ja yhteistyö kyseisen ohjelman osalta jatkuu myös ensi vuonna.

Vuosi 2021 on ollut toiminnantäyteinen ja osuuskunnan toimintaa on viety hienosti eteenpäin. Vuosi 2022 tuo tullessaan uusia tehtäviä metsäalan yritysten kanssa ja toivomme, että tätä myöten OsuusMetsän nimi kiirisi niin muiden yritysten kuin opiskelijoidenkin keskuudessa. Olemme erittäin halukkaita saamaan osuuskuntaamme uutta verta, eli motivoituneita jäseniä. Te opiskelijat, jotka mahdollisesti luette tätä blogitekstiä, olette enemmän kuin tervetulleita liittymään osuuskuntamme jäseniksi. Pyrimme ensi vuoden puolella järjestämään osuuskunnan jäsenille tapahtumia, jotka luovat hyvää henkeä osuuskunnan sisällä. Kysehän ei ole pelkästään työnraatamisesta, vaan hyvinvointiinkin on tärkeää panostaa. Jotta akut saadaan huolella ladattua tulevaan vuoteen, OsuusMetsän hallituksen tontut alkavat pikkuhiljaa valmistautumaan jouluun, ja rentoutuvat ennen vuoden vaihtumista. Vuosi 2022 tulee tuomaan OsuusMetsälle varmasti paljon uusia mahdollisuuksia, ja otamme uudet haasteet innolla vastaan.

Tämän blogitekstin tiimoilta OsuusMetsä toivottaa glögin ja piparin tuoksuista joulua sekä erittäin hyvää tulevaa uutta vuotta 2022!

Ilkka Heikkinen
Edunvalvontavastaava

Vieritä ylös