Ajankohtaista OsuusMetsässä

Tervehdys! 

Miten meillä menee? 

Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun olen viimeksi kirjoittanut blogin ajankohtaisista OsuusMetsän asioista. Tämän vuoksi halusin kirjoittaa osuuskuntalaisille ja myös muille lukijoille blogin siitä, mitä tapahtuu tällä hetkellä OsuusMetsän pinnan alla. Siispä käykäämme suoraan asiaan. Aloitan blogin mielestäni tärkeimmällä etapilla eli toiminnan näkyvyyden kehittämisellä.

Näkyvyyttä eri alustoilla

Osuuskuntamme on saanut viime aikoina paljon positiivista julkisuutta tärkeissä eri ympäristöissä. Muun muassa viime perjantaina teimme toimittajan kanssa lehtiartikkelin Metsälehteen, joka julkaistaan myöhemmin maaliskuussa. Lehden lukijakunta on eittämättä edullinen osuuskunnallemme. Lisäksi pääsimme Metsäkeskuksen yritysverkostoon mukaan, minkä kautta eri töiden toimeksiantajat löytävät palvelumme entistä paremmin. Yliopistomaailmassa OsuusMetsä kutsuttiin mukaan eräänlaiseen GreenHub-alustaan, jossa yrityksien ja koulujen on entistä helpompi verkostoitua ja kehittää yhteistyötoimintaa. Yliopiston puolelta tuli myös aloite, jossa metsätieteiden tiedekuntaa mainostettaisiin kevään hakujen alla Maaseudun Tulevaisuuteen. Valtakunnan suurimpien metsäaiheisten sanomalehtien valloittaminen kevään aikana olisikin erittäin tervetullutta myynnin ja markkinoinnin kannalta osuuskunnallemme.

Yhteistyö jatkuu toimeksiantajien kanssa

Operatiiviselta puolelta hyviä uutisia ovat ne, että yhteistyösopimukset kahdelle suurimmalle toimeksiantajallamme jatkuvat yhä. Kevään mittaan saamme tehdä siis jatkossakin digitointia kotoa käsin sekä tila-arvioita maastossa. Myöhemmin keväällä tiedossa on myös muita keikkoja useilta eri metsäyhtiöiltä, joista on alustavasti sovittu aiemmin tänä talvena. Tavoitteena olisi se, että löytäisimme työtä myös nuoremmille metsäalan opiskelijoille.

Verkkokaupasta laadukasta kirjallisuutta edullisesti

Perinteisten työtoimeksiantojen lisäksi OsuusMetsälle on perustettu verkkokauppa, joka keskittyy metsäalan kirjallisuuteen. Pääideana on se, että metsäalan opiskelijat voivat tilata sieltä mahdollisimman laadukasta kirjallisuutta halpaan hintaan. Käy tutustumassa valikoimaan osoitteessa https://osuusmetsa.fi/verkkokauppa.

Osuusmaksun alentaminen

Osuuskunnan ylimääräinen kokous pidettiin 15.2., jolloin päätettiin alentaa osuusmaksu 20 euroon. Tämän pitäisi madaltaa kynnystä liittyä osuuskuntaan, jolloin saisimme lisää jäseniä ja siten resursseja toteuttaa yhä suurempia urakoita. Menneellä viikolla esittelimme toimintaamme myös metsätalousinsinööriopiskelijoille, joista toivon mukaan saamme vahvistusta myöhemmin osuuskuntaamme. Kaikki toimet tähtäävät siihen, että toiminta olisi mahdollista entistä suuremmassa kokoluokassa entistä joustavammin. Tuoreet ideat osuuskuntalaisilta hallitukselle olisivat myös tervetulleita, jotta osaisimme viedä OsuusMetsää oikeaan suuntaan. Yhtä kaikki, tulevaisuus näyttää OsuusMetsän kannalta hyvältä, ja uskonkin, että lyhyellä aikatähtäimellä pystymme tarjoamaan työtä jälleen uusille metsäalan opiskelijoille.